Želé lze vytvořit za pomoci této plastové formy, která obsahuje z každé strany bílé plastové a otevíratelné víčko. Formy ve tvaru vlnitých košíčků nabývají hned tří barevných variant po dvou kusech. Produkty jsou snadno omyvatelné a opakovaně použitelné. Formy na želé, s nimiž dostane stolování zcela odlišnou podobu.
Nechali jsme pro vás otestovat foodblogerem:
V těchto plastových bábovičkách se dělají různé dezerty a slané aspiky ztužené želatinou opravdu skvěle. Bábovičky mají objem 120 ml a výhodou je, že se dají z obou stran odklopit. Takže se dají plnit jak z jedné, tak i druhé strany a ve výsledku je trošku jiný tvar výrobku. Nádobky před naplněním nepatrně přetřu olejem, přebytečný odstraním ubrouskem. Stačí jen slabý a nepatrný povlak, výrobky se pak lépe vyklápějí.
Na našem trhu je více druhů ztužujících přípravků, já používám práškovou želatinu živočišného původu. Je to želatina z klihu, která se získává z vepřových kostí, šlach a kůží. Kolagen je i prospěšný lidskému zdraví. Při používání této želatiny je třeba dodržet několik pravidel. Je ji třeba nechat předem zhruba 15 minut v nějaké tekutině nabobtnat. Při jejím rozpouštění nesmí teplota přesáhnout 60°C a pokud chceme použít např. čerstvé kiwi, ananas, papáju, tak je třeba předem ovoce krátce povařit. Toto ovoce obsahuje enzymy bránící ztuhnutí. Na rozpouštění želatiny se hodí i hrnec – vodní lázeň, obzvlášť pro začátečníky, ale není to podmínkou.
V těchto nádobkách se dají vyrábět různé jednoporcové dezerty jak z ovoce, tak i z tvarohu, jogurtu, kefíru, kávy, džusu apd. Taktéž je více možností při použití na slané výrobky studené kuchyně. Hodí se jak na zeleninové aspiky, tak aspiky se šunkou, masem, na tzv. vaječnou tlačenku apd.
U těchto báboviček si velice cením toho, že jsou uzavíratelné z obou stran, v chladničce náplň nepřebírá pachy jiných surovin. Šetří i místo, jelikož jdou skladovat na sobě. Taktéž se dají dobře přenášet, např. i do zaměstnání, ale v letních měsících v termotašce. Tyto želatinové dezerty se musí udržovat v chladu. Obsah se z plastových nádobek velmi dobře vyklápí. Na talíři si už každý dozdobí dle své fantazie.
Práce se želatinou není těžká a náročná, ale mnoho lidí odrazuje. Chce to jednou zkusit. A pak už budou přicházet jen nové a nové nápady, co se dá všechno připravit a zkombinovat. Pokud použijeme hutnější ingredience, je třeba želatiny méně a naopak. Přeji mnoho zdaru.
M.F.
Pro děti | |
Dětské vaření | |
Otestované produkty foodblogerem | |
Speciální pomůcky na pečení | |
Výrobce | Ibili |
EAN | 8411922209242 |
Kód produktu | 756500 |
Počet kusů v sadě | 6 |
Ověřený zákazník - je recenze od zákazníka, který daný produkt nakoupil.
Těch 83 000+ spokojených zákazníků nás inspiruje k dalšímu zdokonalování našich služeb a rozšiřování naší nabídky. Děkujeme vám za důvěru, kterou jste nám vložili.
Na skladě máme více jak 10 000 položek. To znamená, že zboží označené skladem je opravdu skladem v našem skladě v Praze 8. Toto zboží expedujeme nejpozději druhý den.
Jsme hrdí na to, že jsme již zpracovali více než 340 000 objednávek. Tato impozantní číslo nám dodává důvěru a potvrzuje naši oddanost poskytovat vám nejlepší možný servis. Vaše důvěra je pro nás klíčová, a proto se neustále snažíme zdokonalovat naše služby a splňovat vaše očekávání.
Máme kamennou prodejnu na Praze 8. Na prodejně máme široký sortiment, zboží si zde můžete prohlédnout a zakoupit. Naši vyškolení prodavači Vám rádi poradí.
Navíc se do naší prodejny snadno dostanete veřejnou dopravou.
Vámi oblíbené produkty pro vás necháváme otestovat foodblogery.
Garantujeme Vám, že budete na 100% spokojeni. Pokud nebudete, máte možnost vrátit zboží do 14 dnů.