Loading...

Blog

9.6.2023

Lahodné domací uzené - provětrejte udírnu!

Zapomeňte na průmyslově zpracované potraviny a vychutnejte si lahodné domácí uzené.
Více...
9.6.2022

Správná péče o dřevěné prkénko mu prodlouží život. Poradíme vám jak na to!

Dřevěné prkénko je živý materiál reagující na prostředí jako je vlhko, sucho či teplo. Dřevěná prkénka nedávejte do myčky nádobí. Díky extrémní vlhkosti a čistícím prostředkům může dojít k jejich nenávratnému poškození.
Více...
9.6.2022

Jak poznat, že je nůž dostatečně ostrý?

Abyste zjistili, zda je nůž dostatečně ostrý, není potřeba žádný složitý postup. Jak na to se dozvíte v následujících řádcích.
Více...
9.6.2022

Jak správně nabrousit nůž s pomocí brusného kamene?

Vybrat brusný kámen není nijak složité. Je označen čísly, která určují brusný tah a tím i jejich použití. Každé číslo má jiný účel. Čísla označující nižší stovky zrnitosti (250 - 800) jsou určena pro základní nabroušení a vytvarování ostří. Hrubý kámen je vhodný pro opravu poškozené špičky či stanovení úhlu ostří. Střední zrnitost v rozmezí 1000 až 2000 je určena pro získání ostrosti. Pro finální doostření použijte brusný kámen se zrnitostí 3000 a více.
Více...
9.6.2022

Jak správně pečovat o kuchyňský nůž

Každý kuchyňský nůž si zaslouží náležitou péči. Odmění vás svou ostrostí a dlouhou životností. Jak na to?
Více...
10.5.2022

Jak čistit různé skvrny z nerezového nádobí?

Častým dotazem zákazníků jsou nejrůznější skvrny na nádobí z nerezové oceli. Zákazníci nám často zasílají fotografie různých typů skvrn s dotazem, zda jde o normální skvrny, jak vznikají a především to, jak se jich zbavit.
Více...
10.5.2022

Prodlužte životnost pánví s nepřilnavým povrchem

Běžná pánev s nepřilnavým povrchem jistě nebude tím kouskem nádobí, který si v rodině předáváte z generace na generaci. Zatímco z pohledu nepřilnavosti jsou pánvičky z nerezové oceli špičkou před nádobím z mědi či litiny, v případě dlouhé životnosti je tomu právě naopak.
Více...
10.5.2022

Tři tipy a triky - nerezové pánve

Když vyrábíme naše nádobí, zaměřujeme se nejen na to, aby mělo dobrou tepelnou vodivost, ale také praktickou stránku, rovněž je důležité, aby se s ním dalo dobře pracovat a manipulovat. Je však potřeba dodržet několik základních pravidel, díky kterým prodloužíte životnost hrnců a pánví a rovněž požitek z vaření bude pro vás mnohem příjemnější. Kromě těchto pravidel vám zodpovíme i vaše nejčastější otázky, které nám nejčastěji dáváte.
Více...
20.5.2021

Jak si vybrat správný nůž

Při kompletaci kuchyňského vybavení se často zaměřujeme na hrnce, porcelán a sklo. Nože jsou často opomíjeny. Jsme spokojeni s náhodně vybranou sadou nožů nebo úplným blokem, protože jsou to pouze nože. Jak si však vybrat správný nůž?
Více...
20.9.2018

Vaření v tlakovém hrnci

V tlakovém hrnci se dá vařit snadno, rychle a efektivně, to je také důvod, proč po něm mnoho lidí sáhne při přípravě vývaru nebo omáčky. Zatímco v obyčejném hrnci by takové vaření trvalo věčnost, tlakový hrnec má hotovo za půl hodiny až hodinu, a vy se nemusíte o nic starat. Přesto ale někteří papiňáku nedůvěřují. My se nyní pokusíme zodpovědět všechny otázky, které vás ohledně tlakového hrnce mohou napadnout, a zahnat vaše obavy z vaření v něm.
Více...
20.9.2018

Jakou pánev na indukci

Indukční varná deska je moderní variantou tepelného ohřevu, oproti jiným typům má řadu výhod. Její plocha vás ani vaše děti nikdy nepopálí, nad teplotou máte absolutní kontrolu, když na ní zrovna nevaříte, můžete ji použít třeba jako odkládací prostor, a v neposlední řadě skvěle vypadá. Výběr nádobí na indukci je ale trochu komplikovaný.
Více...
20.9.2018

Jak vybrat pánev

Výběr vhodné pánve není tak snadný, jak by se mohlo na první pohled zdát. Na trhu je velké množství materiálů, z nichž každý se hodí na jiný typ ohřevu, k odlišnýmkuchařskýmtechnikám a k přípravě rozdílných druhů potravin. Každý materiál také vyžaduje zvláštní údržbu
Více...