Forma z kvalitního silikonu je velmi odolná a nepřilnavá. Bonbonky z ní vždy snadno vyloupnete. Hodí se k přípravě čokoládových pralinek, bonbonů ze želé, i ozdob z isomaltu. Z této formy si vytvoříte bombony ve tvaru koleček, hvězdiček, srdíček a čtverečků. Silikon je odolný vůči popraskání i vysokým teplotám (až do 230°C), neláme se a nepraská. Formu lze mýt i v myčce. Ve formě připravíte šestnáct bonbonků čtyř různých tvarů. Forma má objem 57 ml.
Nechali jsme pro vás otestovat foodblogerem:
Forma je vyrobena z velice kvalitního silikonu, je vhodná na použití při teplotách od – 60°C do + 230°C. Nejčastěji asi bude využívaná při přípravě různých ovocných bonbonů ztužených agarem nebo sypkou želatinou. Můžeme používat jak různé ovocné, tak i zeleninové fresh šťávy nebo třeba kupované džusy. V sezóně můžeme použít i různé druhy rozmixovaného ovoce. Čím bude směs hustější, tím méně použijeme agaru nebo želatiny. Agar se vyrábí z mořských řas, práce s ním je rychlejší. Agar se jen případně smíchá s trochou cukru, přidá se ke šťávě a za stálého míchání se nechá krátce svařit. Vhodný je menší rendlík s jednou rukojetí a s nálevkou. Horká směs se ihned plní do formy, po mírném zchladnutí se vloží do chladničky. Ztuhne velice rychle. V marketech můžeme zakoupit a použít Cukrárenské želé s agarem, v nabídce jsou i jiné produkty, které můžeme vyzkoušet. Agar je spíš k sehnání ve specializovaných obchodech pro cukráře. Želatina je živočišného původu a při jejím použití je třeba větší opatrnosti, hlavně musíme ohlídat teplotu při jejím rozpouštění. Sypkou želatinu necháme nejdříve ve štávě zhruba 15 minut nabobtnat a pak za stálého míchání necháme pozvolna rozpustit. Teplota nesmí překročit 60°C, želatina by pak neztuhla. Ale k rozpuštění želatiny bohatě stačí i nižší teplota, tak ji zbytečně nezvyšujeme. Pak se směs nalije do formy a nechá v chladu ztuhnout. Bonbony připravené s agarem jsou více pevné, při rozkousnutí křehké – rozpadnou se. Bonbony se želatinou jsou při kousání více houževnaté. Poměry tekutiny a agaru nebo želatiny si každý bude muset přizpůsobit svým potřebám. Já jsem použila na 60 ml džusu 4g želatiny + špetku cukru. Při použití Cukrárenského želé s agarem je třeba 4 g + 70 ml džusu a špetka cukru. Bonbony se skladují v chladničce v uzavřené dóze a jsou určeny k rychlejší spotřebě.
V této formě se dají připravit i tvrdé cucavé karamely. V rendlíku s jednou rukojetí a s nálevkou rozpustíme 120 g krupicového cukru na zlatavý karamel. Odstavíme ze zdroje tepla a vmícháme 1 plnější lžíci Salka – slazeného kondenzovaného mléka. Směs bude ze začátku pěnit, ale mléko se s karamelem spojí. Ihned naplníme formu, pracujeme rychle, jinak směs ztuhne. S karamelem pracujeme opatrně, dosahuje vysoké teploty a hrozí popálení.
S formou se pracuje velice dobře, bonbony jdou z ní lehce vyloupnout. Můžeme si vyrobit zdravější verzi želé bonbónů, což hlavně ocení maminky menších dětí. V nabídce tohoto eshopu jsou i jiné formy - s jinými motivy. A tak máte možnost výběru. Já můžu formu jen doporučit. M.F.
Otestované produkty foodblogerem | |
Bonbóny | |
Výrobce | Silikomart |
EAN | 8051085192632 |
Kód produktu | 22.753.35.0069 |
Materiál | silikon |
Ověřený zákazník - je recenze od zákazníka, který daný produkt nakoupil.
Těch 83 000+ spokojených zákazníků nás inspiruje k dalšímu zdokonalování našich služeb a rozšiřování naší nabídky. Děkujeme vám za důvěru, kterou jste nám vložili.
Na skladě máme více jak 10 000 položek. To znamená, že zboží označené skladem je opravdu skladem v našem skladě v Praze 8. Toto zboží expedujeme nejpozději druhý den.
Jsme hrdí na to, že jsme již zpracovali více než 340 000 objednávek. Tato impozantní číslo nám dodává důvěru a potvrzuje naši oddanost poskytovat vám nejlepší možný servis. Vaše důvěra je pro nás klíčová, a proto se neustále snažíme zdokonalovat naše služby a splňovat vaše očekávání.
Máme kamennou prodejnu na Praze 8. Na prodejně máme široký sortiment, zboží si zde můžete prohlédnout a zakoupit. Naši vyškolení prodavači Vám rádi poradí.
Navíc se do naší prodejny snadno dostanete veřejnou dopravou.
Vámi oblíbené produkty pro vás necháváme otestovat foodblogery.
Garantujeme Vám, že budete na 100% spokojeni. Pokud nebudete, máte možnost vrátit zboží do 14 dnů.