Použití glukózy: Jelikož má silnou antikrystalizační schopnost (zabraňuje cukru rekrystalizaci po jeho rozpuštění) nachází glukóza v cukrářství široké uplatnění. - krémy - získají lepší konzistenci, jsou vláčnější a pomaleji vysychají - mléčné a čokoládové potahovací a modelovací hmoty - zabraňuje jejich vysychání a zajišťuje elasticitu - zmrzliny - zvyšuje nášleh a zlepšuje texturu - karamel - zabraňuje rekrystalizaci cukrů - bonbony a karamely - udržuje hladkou texturu - pečivo, želé bonbony, fondány a čokoládové náplně - zadržuje vlhkost a v závislosti na jejím množství reguluje např. u bonbonů jejich konzistenci od měkké a žvýkavé až po tvrdou a křehkou - trvanlivost - zadržováním vlhkosti ji zvyšuje Výroba slaného karamelu: 220 g smetany na šlehání 35% 90 g glukózového sirupu 120 g krupicového cukru 8 g soli 100 g másla Smetanu přivedeme k varu. Cukr, glukózu a sůl utavíme na karamel. Pak přidáme máslo a mícháme do rozpuštění. Přilijeme smetanu a krátce provaříme. Necháme vychladit v lednici kontaktně přikryté potravinářskou fólií. Skladujte v suchu a při teplotě do 25°.
Balení obsahuje: 5 kg
Glukóza, Sušina min. 80% Zcukření DE: 45 - 49%
| Energetická hodnota kJ | 1360 kJ |
| Energetická hodnota kcal | 325 kcal |
| Tuky | 0 g |
| - z toho nasycené mastné kyseliny | 0 g |
| Sacharidy | 80 g |
| - z toho cukry | 50 g |
| Bílkoviny | 0 g |
| Vláknina | 0 g |
| Sůl | 0 g |
Česká republika
| Výrobce | dortis |
| EAN | 8033300490969 |
| Kód produktu | DR-180137 |