Speciální forma na Andělský dort (Angel food cake ) s nožičkami pro perfektní cirkulaci vzduchu, při chlazení hotového dortu. Tato hliníková forma, je potažena nepřilnavým povrchem, nemusí se tedy vymazávat ( pouze v některých případech se forma doporučuje vymazat a vysypat ). Pokud chcete, stačí formu vystříkat olejem na pečení. Spodní část s hrotem je vyndávací, korpus jde tedy lehce vyndat z formy. Pokud si chcete recept na Andělský dort vyzkoušet, neměla by Vám tato forma chybět. V klasické formě se korpus špatně vychladí a těsto ztratí svůj objem.
Recept je jednoduchý: V elektrickém robotu za pomocí šlehací metli při střední rychlosti, rozšleháte 12 bílků do pěny, během šlehání přidávejte jemně namletý cukr, zhruba 300g a lžičku vanilkového extraktu , přidat můžete i špetku soli - pro lepší vyšlehání. V některých receptech se uvádí, jako přísada k bílkům lžička Vinného kamene – bílky budou po vyšlehání opravdu pevné. Do vzniklého sněhu opatrně vmíchejte 300g prosátého jemného nejlépe cukrářského cukru – někde zvaný jako Podsypový cukr. V některých receptech se přidává pouze mouka, zhruba 250g ta ale v originálním receptu není. Hotovou směs jemně nandáme do formy na Angel cake, těsto na povrchu uhladíme cukrářskou paletkou, nakonec formou trochu bouchneme o stůl, aby se vyhnal přebytečný vzduch.
Pečeme při 160°C zhruba 35 minut. Korpus musí být na dotek pružný a kůrka korpus zlatá.
Nyní formu překlopte, speciální nožičky zabrání aby se ke korpusu dostal vzduch a zaručují tak perfektní postupné ochlazení piškotu. Pro ještě lepší ochlazení korpusu, můžete využít láhev např. od vína, na její hrdlo položit vnitřní trn formy, ten má otvor a do něj se právě láhev dobře vejde. Forma tak bude ve vyšší výšce a cirkulace bude ještě lepší.
Po 1 hodině formu otočíme, opatrně vyndáme vnitřní část trnu ( ten je součástí spodní části formy a tak se nám piškot krásně vyndá i s trnem ). Za pomocí Cukrářského nože odloupneme – možnou připečenou část korpusu na trnu a piškot dáme na tác, nebo talíř.
Hotový piškot se může jíst jen tak, popřípadě přelitý sirupem, nebo se často servíruje s čerstvým ovocem, jako jsou jahody, borůvky, maliny a přelité smetanovým krémem a posypaným kokosem.
Formy na pečení | |
Výrobce | Wilton |
EAN | 070896225528 |
Kód produktu | 0260446 |
Těch 83 000+ spokojených zákazníků nás inspiruje k dalšímu zdokonalování našich služeb a rozšiřování naší nabídky. Děkujeme vám za důvěru, kterou jste nám vložili.
Na skladě máme více jak 10 000 položek. To znamená, že zboží označené skladem je opravdu skladem v našem skladě v Praze 8. Toto zboží expedujeme nejpozději druhý den.
Jsme hrdí na to, že jsme již zpracovali více než 340 000 objednávek. Tato impozantní číslo nám dodává důvěru a potvrzuje naši oddanost poskytovat vám nejlepší možný servis. Vaše důvěra je pro nás klíčová, a proto se neustále snažíme zdokonalovat naše služby a splňovat vaše očekávání.
Máme kamennou prodejnu na Praze 8. Na prodejně máme široký sortiment, zboží si zde můžete prohlédnout a zakoupit. Naši vyškolení prodavači Vám rádi poradí.
Navíc se do naší prodejny snadno dostanete veřejnou dopravou.
Vámi oblíbené produkty pro vás necháváme otestovat foodblogery.
Garantujeme Vám, že budete na 100% spokojeni. Pokud nebudete, máte možnost vrátit zboží do 14 dnů.