Ve formě na makronky vytvoříte 42 chutných mandlových pusinek ve tvaru srdce. Vyrobena je z kvalitního silikonu, který je nenáročný na údržbu, přitom je velmi odolný. Nepřilnavý povrch usnadní vyjímání hotových makronek z formy.
Nechali jsme pro vás otestovat foodblogerem:
Forma na pečení srdíčkových makronek je vyrobena z velmi kvalitního silikonu, který snáší teplotu od -60°C až + 230°C. Upečete v ní 42 ks makronkových skořápek. Velmi dobře se s ní pracuje, makronky mají hezký srdíčkový tvar a makronky se dají po úplném zchladnutí z podložky lehce odebrat. Podložka se taktéž velmi dobře udržuje. Formu můžeme použít nejen na makronky, ale i na výrobu čokoládových srdíčkových ozdob, které se budou hodit na různé moučníky a dezerty.
Makronky pocházejí z Francie, k jejich přípravě jsou zapotřebí loupané mandle nebo přímo už mandlová mouka, bílky, cukr a barvivo. Mandle nastrouhané i se se slupkou bych použila jen na makronky s přídavkem kakaa, nebo když se dělají v tmavších barvách. A náplň, tu si každý vybere dle oblíbenosti.
Makronek se není třeba bát, i když se někomu nepodaří hned napoprvé, tak si určitě každý uvědomí případnou chybu v postupu a příště se této chyby vyvaruje. Napoprvé se může zkusit třeba jen z poloviční dávky. Někdo používá při výrobě horký cukrový rozvar, který se zašlehá do bílkové hmoty. Já dělávám druhým postupem, ale vždy je nejlepší vlastní zkušenost a spokojenost s výsledkem. Všechny kroky postupu jsou při výrobě makronek důležité. Jak vyšlehání pevného sněhu z bílků s krupicovým cukrem s přidáním barviva. Následuje vmíchání jemně mletých mandlí s moučkovým cukrem. Směs mandlí a cukru je dobré ještě rozmixovat do konzistence hladké mouky a přesít, aby byla směs opravdu jemná. Vmíchává se a roztírá tak dlouho, až je makronková hmota lesklá a pomalu a líně stéká ze stěrky. Pokud je hmota moc hustá, tak se nerozteče do tvaru srdíček a má nerovný povrch. Ale nesmí se ani přemíchat , to by byla zase moc řídká. Správně vymíchanou směsí naplníme cukrářský sáček s hladkou koncovkou a otvory ve formě plníme ve tvaru písmene V. Formu máme na pečícím plechu. Po naplnění celé formy plechem několikrát bouchneme o stůl, nebo plech v jedné ruce nadzvedneme a poboucháme zespod dlaní. Těsto by se mělo rovnoměrně pomalu roztéct do srdíčkových otvorů a vytlačí se i případné vzduchové bubliny. Pak necháme makronky na povrchu dobře zaschnout, na jemný dotyk prstu se nesmí lepit. Trvá to třeba i hodinu nebo víc, dle teploty v místnosti. Pak plech vložíme do trouby předehřáté na cca 150°c a makronky pečeme zhruba 13 minut. Teplota trouby a čas je pouze orientační. Každá trouba peče trochu jinak a při pečení na podložce se peče o cca1 - 2 minutky déle, než jen třeba přímo na plechu. Pokud si nejsme jisti, tak zkusíme shora za vršek pohnout jednou makronkou, pokud je pevná a neuhýbá, tak by měla být upečená. Plech vyjmeme a po úplném zchladnutí makronky odebereme. Následně je plníme krémem a před podáváním necháme zhruba 10 hodin rozležet.
Já jsem s formou velmi spokojená a proto ji můžu doporučit. M.F.
Každý rok 20. března si milovníci sladkostí po celém světě připomínají Den makronek – den, který patří jedné z nejoblíbenějších francouzských sladkostí. Makronky, tyto krásně barevné a lahodné pamlsky, se staly symbolem elegance, jemnosti a perfektní cukrářské preciznosti. Ale co vlastně makronky jsou? Jak vznikly a proč je tento den tak speciální?
Makronky jsou malé, kulaté cukrovinky, které se skládají ze dvou mandlových křupavých plátků spojených sladkou náplní, jako je čokoládová ganache, ovocný džem nebo krém. Mají lehkou a vzdušnou texturu, která je výsledkem pečlivé přípravy a správného šlehání bílků. Díky své jemné chuti a různorodým příchutím se makronky staly oblíbeným zákuskem nejen v cukrárnách, ale i v domácích kuchyních.
Původ makronek sahá až do středověku, ale jejich moderní podoba, jak ji známe dnes, byla formována v Paříži. Francouzští cukráři se snažili zdokonalit recepty a přenést makronky na novou úroveň. Populární se staly v 20. století, zejména díky cukrárně Ladurée, která přinesla makronky na vrchol francouzské cukrářské kultury.
Den makronek je ideální příležitostí k tomu, abyste si vychutnali tuto nádhernou cukrovinku a třeba se i pokusili o vlastní domácí výrobu. Proč si neudělat z 20. března malý svátek? Můžete uspořádat ochutnávku makronek nebo zorganizovat kreativní pečení s přáteli a rodinou.
Pro cukráře a fanoušky pečení je to také skvělý den na experimentování s novými příchutěmi a barvami. Připravte si makronky s ovocnými náplněmi, nebo si zahrajte s netradičními kombinacemi jako matcha, levandule nebo káva.
Pokud jste ještě nezkoušeli péct makronky doma, tady máte jednoduchý recept na ty klasické, s mandlovou moukou a čokoládovou ganache jako náplní.
Na plátky makronek:
Na ganache náplň:
Příprava makronek:
Příprava ganache náplně:
Sestavení makronek:
Makronky podávejte jako krásnou sladkou pochoutku, kterou si můžete vychutnat s šálkem kávy nebo čaje.
Formy pečení | |
Valentýn | |
Otestované produkty foodblogerem | |
Forma na makronky | |
Silikonové formy | |
Šablona na makronky | |
Valentýn | |
Výrobce | Silikomart |
EAN | 8051085235841 |
Kód produktu | 23.043.00.0065 |
Typ | formy a plechy |
Rozměry | 30x40 cm |
Barva | hnědá |
FORM | Ve tvaru |
Ověřený zákazník - je recenze od zákazníka, který daný produkt nakoupil.
Těch 83 000+ spokojených zákazníků nás inspiruje k dalšímu zdokonalování našich služeb a rozšiřování naší nabídky. Děkujeme vám za důvěru, kterou jste nám vložili.
Na skladě máme více jak 10 000 položek. To znamená, že zboží označené skladem je opravdu skladem v našem skladě v Praze 8. Toto zboží expedujeme nejpozději druhý den.
Jsme hrdí na to, že jsme již zpracovali více než 340 000 objednávek. Tato impozantní číslo nám dodává důvěru a potvrzuje naši oddanost poskytovat vám nejlepší možný servis. Vaše důvěra je pro nás klíčová, a proto se neustále snažíme zdokonalovat naše služby a splňovat vaše očekávání.
Máme kamennou prodejnu na Praze 8. Na prodejně máme široký sortiment, zboží si zde můžete prohlédnout a zakoupit. Naši vyškolení prodavači Vám rádi poradí.
Navíc se do naší prodejny snadno dostanete veřejnou dopravou.
Vámi oblíbené produkty pro vás necháváme otestovat foodblogery.
Garantujeme Vám, že budete na 100% spokojeni. Pokud nebudete, máte možnost vrátit zboží do 14 dnů.