Vanilka je jedním z nejvíce ceněných koření na celém světě, má jedinečnou chuť i vůni a její pěstování je velmi náročné. Nabízíme vanilkové produkty s přídavkem vanilky ze speciálně vybraných plodin z celého světa. Perfektní pro dezerty a sladké pečivo. Vyrobte si křehké vanilkové rohlíčky nebo dukátové buchtičky s vanilkovým krémem, které budou mít intenzivní chuť vanilky. Historie vanilky začíná v Mexiku ve 14. století – místní lidé milovali přidávání vanilky do kakaových nápojů, vody a medu, což vedlo k intenzivní chuti a vůni. Nápoj s vanilkou, zvaný chocolatl, přivezl do Evropy conquistador H. Cortes. Vanilkové lusky si velmi rychle získaly oblibu u španělské šlechty. Brzy poté se vanilka objevila i u anglického dvora - Alžběta a doporučil ji lékárník! Právě na anglickém dvoře se vanilka objevila i v kosmetice. Zajímavé je, že ruční opylování květů vanilky bylo objeveno až v 19. století (Edmund Albius). Byl to průlomový okamžik, díky kterému mohla produkce tohoto aromatického koření nabrat na obrátkách a pěstování rostliny se mohlo přenést mimo rodné Mexiko. Tím odstartoval obrovský rozvoj vanilkového průmyslu po celém světě, včetně Madagaskaru, v Austrálii nebo na tichomořských ostrovech. Vanilka je velmi náročná rostlina, její pěstování vyžaduje hodně vytrvalosti - první úspěchy jsou vidět nejdříve po 3 letech. Koření se pěstuje v tropickém podnebí, protože potřebuje vysoké teploty a zároveň vlhkost. Vanilkové liány propletou další rostliny na podporu. Další fází je sušení na slunci a ve stínu – první trvá 6 týdnů (2/3 hodiny denně). Na vytvoření 1 kg vanilky, kterou při pečení tak milujeme, je potřeba celých 6 kg vanilkových lusků. Rostliny se opylují ručně – to dělají ženy zvané dohazovačky. Musí být velmi opatrné, protože květ vanilky se vyvíjí pouze jeden den za 2/3 roky. Plod – zelený lusk, připomínající fazole, se tvoří 9 měsíců po opylení. Pak je třeba vanilku zahřát - trvá to asi 3 minuty, poté se dva dny paří ve vlněných přikrývkách.Právě při tomto procesu se také vysráží přírodní, aromatický vanilin, známý jako „vanilkový mráz“. Poslední fází je stárnutí vanilky, které trvá až 2 měsíce. Tehdy v koření plně dozraje chuť a vůně.
Top produkty jsou řazeny dle prodejnosti a skladové dostupnosti, dále jsou náhodně přidány produkty v akci a novinky.
Těch 83 000+ spokojených zákazníků nás inspiruje k dalšímu zdokonalování našich služeb a rozšiřování naší nabídky. Děkujeme vám za důvěru, kterou jste nám vložili.
Na skladě máme více jak 10 000 položek. To znamená, že zboží označené skladem je opravdu skladem v našem skladě v Praze 8. Toto zboží expedujeme nejpozději druhý den.
Jsme hrdí na to, že jsme již zpracovali více než 340 000 objednávek. Tato impozantní číslo nám dodává důvěru a potvrzuje naši oddanost poskytovat vám nejlepší možný servis. Vaše důvěra je pro nás klíčová, a proto se neustále snažíme zdokonalovat naše služby a splňovat vaše očekávání.
Máme kamennou prodejnu na Praze 8. Na prodejně máme široký sortiment, zboží si zde můžete prohlédnout a zakoupit. Naši vyškolení prodavači Vám rádi poradí.
Navíc se do naší prodejny snadno dostanete veřejnou dopravou.
Vámi oblíbené produkty pro vás necháváme otestovat foodblogery.
Garantujeme Vám, že budete na 100% spokojeni. Pokud nebudete, máte možnost vrátit zboží do 14 dnů.